Przepis na Mazurek drożdżowy

Dodano przez:
Ile porcji:
6
Łączny czas przyrządzania:
60 min.
Czas przygotowania:
1 g
Data dodania:
Wyświetlenia:
812
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Ciasta

Składniki

Jak zrobić Mazurek drożdżowy?

Ciepłe mleko, drożdże i łyżeczkę cukru wymieszać, odstawić w ciepłe miejsce. Jajka utrzeć z resztą cukru, wlać rozpuszczoną i przestudzoną margarynę, połączyć z drożdżami, odstawić. Kiedy wyrośnie dodać mąkę, sól, rodzynki, wyrobić, odstawić.

Blachę natłuścić, wyłożyć ciasto, piec 35 min. W 200 st. C. Ciepłe posmarować polewą. Ze śliwek i migdałów ułożyć palemkę.

Podobne przepisy

Bułeczki „Ślimaczki”

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-07-05

Dodany przez: teressa444

Kategoria: Ciasta

Chleb na sosie pieczeniowym

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-08-31

Dodany przez: dorota20w

Kategoria: Ciasta

Biszkopt z kremem kawowym

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-09-07

Dodany przez: Ter-esa

Kategoria: Ciasta

Ciasto cytrynowe z ciasteczkami maślanymi

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2024-02-09

Dodany przez: teresa1949

Kategoria: Ciasta

Ciasto śliwkowe

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-04-29

Dodany przez: monika4

Kategoria: Ciasta

Masa śliwkowa

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-08-30

Dodany przez: dorota20w

Kategoria: Ciasta