Przepis na Marynowane podgrzybki

Dodano przez:
Ile porcji:
10
Łączny czas przyrządzania:
120 min.
Czas przygotowania:
90 m
Czas gotowania:
30 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1563
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Grzyby

Zdjęcia

Składniki

  • podgrzybki 1,5 kg

marynata

Akcesoria

  • garnek
  • słoiki z zakretkami

Jak zrobić Marynowane podgrzybki?

Grzyby przebrać, umyć i włożyć do garnka z wodą – zagotować. Po zagotowaniu grzyby przecedzić i przelać gorącą wodą. Nastawić w drugiej wodzie i gotować – ja grzyby gotuję 30 minut. Przygotować zalewę z podanych składników. Gorące grzybki włożyć do słoika i zalać gorącą zalewą. Nie pasteryzować tylko obrócić słoiki do góry dnem przykryć czymś ciepłym /kocykiem, ręcznikiem/ i pozostawić do ostygnięcia. Smacznego!

Podobne przepisy

Marynowane podgrzybki

Ile porcji: 10

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2022-10-15

Dodany przez: ben-ka

Kategoria: Grzyby

Nadzienie do krokietów

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-07-25

Dodany przez: malinka

Kategoria: Grzyby

Krokiety z pieczarkami i jajkiem

Ile porcji: 12

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2022-12-06

Dodany przez: malina

Kategoria: Grzyby

Bitki w śmietanowo-winnym sosie z grzybów leśnych

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 50 min.

Data dodania: 2022-11-02

Dodany przez: bernika

Kategoria: Grzyby

Pieczarki duszone z cebulką

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-07-12

Dodany przez: gosiakaminska

Kategoria: Grzyby

Grzyby pasteryzowane

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-02-13

Dodany przez: Trishelle

Kategoria: Grzyby