Przepis na Marynowane podgrzybki

Dodano przez:
Ile porcji:
10
Łączny czas przyrządzania:
120 min.
Czas przygotowania:
90 m
Czas gotowania:
30 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1599
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Grzyby

Zdjęcia

Składniki

  • podgrzybki 1,5 kg

marynata

Akcesoria

  • garnek
  • słoiki z zakretkami

Jak zrobić Marynowane podgrzybki?

Grzyby przebrać, umyć i włożyć do garnka z wodą – zagotować. Po zagotowaniu grzyby przecedzić i przelać gorącą wodą. Nastawić w drugiej wodzie i gotować – ja grzyby gotuję 30 minut. Przygotować zalewę z podanych składników. Gorące grzybki włożyć do słoika i zalać gorącą zalewą. Nie pasteryzować tylko obrócić słoiki do góry dnem przykryć czymś ciepłym /kocykiem, ręcznikiem/ i pozostawić do ostygnięcia. Smacznego!

Podobne przepisy

Grzyby duszone z chilli

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2024-01-14

Dodany przez: dorlill

Kategoria: Grzyby

Marynowane grzyby: borowiki i podgrzybki

Ile porcji: 15

Czas przyrządzenia: 43200 min.

Data dodania: 2022-10-04

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Grzyby

Bitki w śmietanowo-winnym sosie z grzybów leśnych

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 50 min.

Data dodania: 2022-11-02

Dodany przez: bernika

Kategoria: Grzyby

Leczo z grzybów

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-12-26

Dodany przez: danusia19671

Kategoria: Grzyby

Makaron z kremowym sosem grzybowym

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 20 min.

Data dodania: 2022-09-14

Dodany przez: bernika

Kategoria: Grzyby

Marynowane podgrzybki

Ile porcji: 10

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2022-10-15

Dodany przez: ben-ka

Kategoria: Grzyby