Przepis na Marynata do ryb na grilla

Dodano przez:
Ile porcji:
24
Łączny czas przyrządzania:
15 min.
Czas przygotowania:
15 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
6039
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Przepisy na grilla, Ryby

Marynata na ok 1 kg ryby. Marynować rybę pokrojoną na niewielkie kawałki.

Przepis została opublikowana w dniu: 27.07.2022
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2398 osób!
Bon Appétit!

Składniki

  • korzeń imbiru 3 łyżki
  • sok z cytryny 3 łyżki
  • sos sojowy 5 łyżek
  • nasiona sezamu 3 łyżki
  • olej sezamowy 1 łyżka
  • miód 1 łyżka
  • sól

Jak zrobić Marynata do ryb na grilla?

Rybę umyć, osuszyć i lekko oprószyć solą. W niemetalowej misce wymieszać składniki marynaty: drobno starty imbir, sok z cytryny, sos sojowy, sezam, olej sezamowy i miód. Włożyć ryby i wymieszać. Odstawić na około 30 minut w chłodne miejsce.

Podobne przepisy

Ryba zasmażana z dodatkiem sosu

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 55 min.

Data dodania: 2022-11-10

Dodany przez: Marta1986

Kategoria: Ryby

Dorsz w tymianku i bazylii

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 35 min.

Data dodania: 2022-08-30

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Ryby

Zapiekanka rybna w sosie z serkiem topionym

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 70 min.

Data dodania: 2022-11-30

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Ryby

Miruna duszony w kapuście z sosem serowo-ogórkowo-czosnkowym

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 55 min.

Data dodania: 2022-12-31

Dodany przez: foczka-ks

Kategoria: Ryby

Śledzie w sosie słodko-kwaśnym

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2022-09-10

Dodany przez: bernika

Kategoria: Ryby

Panga w panierce

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-08-05

Dodany przez: lewewelina23

Kategoria: Ryby