Mandarynki szorujemy, ścieramy jedną łyżkę skórki, wyciskamy sok. Żółtko i mąkę rozcieramy z 0,5 szklanki soku. 0,25 szklanki soku odkładamy a resztę dodajemy do ucieranej masy, dodajemy też cukier i gotujemy aż sos zgęstnieje. Wsypujemy startą skórkę, mieszamy i odstawiamy do schłodzenia. Białko ubijamy z cukrem pudrem i łączymy z zimnym sosem. Chłodzimy w lodówce ok. 60 min. Mąkę, drożdże, 150 ml wody, cukier i odłożone 0,25 szklanki soku mandarynkowego wyrabiamy na gładkie jednolite niezbyt luźne ciasto. Przykrywamy, odstawiamy na 60 min. Ciasto nakładamy do szprycy i wyciskamy małe kulki na rozgrzany olej. Smażymy aż się zezłocą, odsączamy.
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta