Przepis na Makrela z estragonem

Dodano przez:
Ile porcji:
4
Łączny czas przyrządzania:
1440 min.
Czas przygotowania:
1 d
Data dodania:
Wyświetlenia:
1794
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Przepisy na grilla, Ryby

Składniki

  • makrela 1 kg
  • olej 1/2 szklanki
  • estragon 20-30 listków
  • ząbek czosnku 2
  • koper 1 łyżka
  • majeranek 1 łyżeczka
  • sól

Jak zrobić Makrela z estragonem?

Ryby obłożyć listkami estragonu, posolić, zalać olejem i odstawić na 24h w chłodne miejsce. Następnie ryby osączyć, z pozostałego oleju pozbawionego listków estragonu sporządzić mieszaninę do smarowania ryb, dodając siekany koperek, roztarty z solą czosnek i majeranek. Ryby posmarować obficie sporządzoną mieszaniną i piec na rozgrzanym ruszcie z każdej strony po 10 – 12 min.

Podobne przepisy

Ryba zapiekana w jajku

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-07-04

Dodany przez: netha

Kategoria: Ryby

Sum pieczony w folii

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2024-01-14

Dodany przez: dorlill

Kategoria: Ryby

Przekąska z chipsów i pasty z makreli wędzonej

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-12-28

Dodany przez: IKM

Kategoria: Ryby

Ryba zasmażana z dodatkiem sosu

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 55 min.

Data dodania: 2022-11-10

Dodany przez: Marta1986

Kategoria: Ryby

Sola w panierce kukurydzianej z serem

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2024-03-22

Dodany przez: bernika

Kategoria: Ryby

Pstrąg z piekarnika

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2024-03-04

Dodany przez: alaaa

Kategoria: Ryby