Podajemy z ugotowanym na sypko ryżem lub ziemniakami posypanymi zieleniną.
Receptura została opublikowana w dniu: 22.03.2023
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2850 osób!
Bon Appétit!
Wątróbkę kroimy w cienkie plastry, moczymy w mleku. Na rozgrzanym tłuszczu smażymy pokrojoną w piórka cebulę, gdy się zeszkli, przekładamy do rondla z grubym dnem. Na patelni uzupełniamy tłuszcz i smażymy odsączone i obsuszone na papierowym ręczniku porcje wątróbki, rumieniąc z obu stron. Gotowe przekładamy do rondla z cebulą, podlewamy bulionem, dodajemy przyprawy, naczynie szczelnie przykrywamy i całość dusimy na niewielkim ogniu przez 15 minut. Gdy powstały sos będzie zbyt wodnisty, zagęszczamy niewielką ilością mąki ziemniaczanej lub kukurydzianej, wymieszanej z minimalną ilością zimnej wody.
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne