Przepis na Łopatka z pieczarkami

Dodano przez:
Ile porcji:
4
Łączny czas przyrządzania:
35 min.
Czas przygotowania:
35 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1890
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Mięsne

Składniki

  • łopatka 1 kg
  • cebula czerwona 1 szt
  • pieczarki 0,75 kg
  • pomidory 2 szt
  • przecier pomidorowy 2 łyżki
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • papryka słodka do smaku
  • olej do smażenia
  • masło 2 łyżki

Jak zrobić Łopatka z pieczarkami?

Mięso kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju z pokrojoną w kostkę cebulką. Doprawiamy do smaku. W oddzielnym garnku na maśle podsmażamy oczyszczone i pokrojone w plasterki lub ćwiartki pieczarki. Gdy mięso będzie już miękkie dodajemy obrane ze skórki i pokrojone w kostkę pomidory a następnie podsmażone pieczarki i koncentrat. Wszystko doprawiamy do smaku i podsmażamy jeszcze ok. 10 min. Podajemy z ziemniakami.

Podobne przepisy

Filet z kurczaka z ziołami

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-07-05

Dodany przez: netha

Kategoria: Mięsne

Kotleciki mięsno-pieczarkowe

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-12-29

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Mięsne

Karkówka z żółtym serem

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 55 min.

Data dodania: 2022-10-20

Dodany przez: enia

Kategoria: Mięsne

Gulasz z warzywami

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 55 min.

Data dodania: 2022-12-05

Dodany przez: malina

Kategoria: Mięsne

Galantyna z kurczaka

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-08-20

Dodany przez: kaMisia13

Kategoria: Mięsne

Pieczone żeberka

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 240 min.

Data dodania: 2022-09-25

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Mięsne