Masło utrzeć na kremową masę z cukrem, jajkami i cukrem waniliowym. Podczas ucierania dodać krem czekoladowy i cynamon. Mąkę i proszek do pieczenia dodać do masy maślanej, stopniowo dodawać mleko i orzechy, utrzeć na jednolitą masę. Tortownicę natłuścić, wysypać mąkę i napełnić przygotowanym ciastem. Piec przez około 50 minut w temp 170-190stC. Gorące ciasto ostrożnie wyjąć na deskę kuchenną, ostudzić. Z kawałka kartonu wyciąć kwiatek, odpowiadający rozmiarowi tortownicy. Szablon ułożyć na cieście, ostrym nożem powycinać płatki. Cukier puder przesiać przez sitko, wymieszać z 4-5 łyżkami ciepłej wody i kilkoma kroplami dowolnego barwnika, utrzeć na gęstą masę. Ciasto polukrować boki posypać kolorowymi perełkami cukrowymi. W środku kwiatu ułożyć kilkanaście kolorowych cukierków, posypać perełkami cukrowymi. Pisakiem cukrowym delikatnie obrysować kontury kwiaty, ew zaznaczyć środek, pręciki itp.
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta