Przepis na Kurze nóżki nadziewane pieczarkami

Dodano przez:
Ile porcji:
4
Łączny czas przyrządzania:
60 min.
Czas przygotowania:
30 m
Czas gotowania:
30 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
895
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Mięsne

Zdjęcia

Składniki

Jak zrobić Kurze nóżki nadziewane pieczarkami?

Pałki umyć i osuszyć. Usunąć kość nie naruszając skóry zostawiając mięso. Kawałki mięsa posypać solą i pieprzem z obu stron. Pieczarki oczyścić, pokroić i podsmażyć na odrobinie oliwy. Doprawić solą, pieprzem i majerankiem, nafaszerować mięso. Dokładnie spiąć wykałaczką i podsmażyć na złoty kolor. Dodać posiekaną cebulę, podlać wrzątkiem i dusić do miękkości, sos zagęścić i doprawić do smaku .

Podobne przepisy

Kiełbaski smażone

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2022-12-21

Dodany przez: Asus

Kategoria: Mięsne

Kotleciki mielone

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2024-01-20

Dodany przez: onana

Kategoria: Mięsne

Schab duszony

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-06-27

Dodany przez: netha

Kategoria: Mięsne

Kurczak a’ la gyros

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-11-17

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Mięsne

Okrasa

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-08-05

Dodany przez: gosiakaminska

Kategoria: Mięsne

Schab z jabłkiem i orzechami

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-08-30

Dodany przez: dorota20w

Kategoria: Mięsne