Filety z piersi kurczaka myjemy, osuszamy, kroimy w dość sporą kostkę. Lekko oprószamy solą, pieprzem oraz przyprawą do drobiu. Całość dokładnie mieszamy i wstawiamy do lodówki na godzinę. Do miseczki wbijamy jajka, roztrzepujemy je widelcem razem z musztardą oraz mąką ziemniaczaną, przyprawiamy do smaku solą, pieprzem oraz maggi. Następnie kurczaka wkładamy do tak przygotowanego ciasta, dokładnie mieszamy, aby mięso pokryło się ciastem. Następnie tak obtoczonego kurczaka wkładamy na noc do lodówki. Następnego dnia rozgrzewamy w garnku olej do głębokiego smażenia. Na gorący tłuszcz wkładamy porcjami kawałki kurczaka w cieście, smażymy na złoty kolor z każdej strony. Podajemy z ryżem lub warzywami z patelni.
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne