Przepis na Kugiel

Dodano przez:
Ile porcji:
6
Data dodania:
Wyświetlenia:
993
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Mięsne

Składniki

Jak zrobić Kugiel?

Ziemniaki należy dokładnie umyć, a następnie zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Z żeberek oraz golonki należy usunąć wszystkie kości, zaś pozostałe mięso drobno pokroić. Cebulę należy bardzo drobno posiekać, wszystko razem wymieszać, następnie dodać mleko, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Masę należy teraz przełożyć do wysmarowanej tłuszczem brytfanny i piec 2,5- 3 godziny w piekarniku, przez 1,5 godziny w temperaturze 180 stopni, pozostały czas w 100 stopniach.

Podobne przepisy

Mielone kotlety wieprzowo-wołowe

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-03-04

Dodany przez: daktyl

Kategoria: Mięsne

Szynka w sosie

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-03-31

Dodany przez: Trishelle

Kategoria: Mięsne

Kurczak w wiórkach kokosowych

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 2880 min.

Data dodania: 2022-10-08

Dodany przez: pioge7

Kategoria: Mięsne

Polędwica beskidzka w galarecie

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-03-15

Dodany przez: Gr4zyna

Kategoria: Mięsne

Soczysta golonka z rękawa

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 180 min.

Data dodania: 2022-09-11

Dodany przez: bernika

Kategoria: Mięsne

Żeberka z grila

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-04-25

Dodany przez: teressa444

Kategoria: Mięsne