Przepis na Kugiel

Dodano przez:
Ile porcji:
6
Data dodania:
Wyświetlenia:
973
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Mięsne

Składniki

Jak zrobić Kugiel?

Ziemniaki należy dokładnie umyć, a następnie zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Z żeberek oraz golonki należy usunąć wszystkie kości, zaś pozostałe mięso drobno pokroić. Cebulę należy bardzo drobno posiekać, wszystko razem wymieszać, następnie dodać mleko, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Masę należy teraz przełożyć do wysmarowanej tłuszczem brytfanny i piec 2,5- 3 godziny w piekarniku, przez 1,5 godziny w temperaturze 180 stopni, pozostały czas w 100 stopniach.

Podobne przepisy

Pałki chrupiące

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 180 min.

Data dodania: 2022-09-14

Dodany przez: bernika

Kategoria: Mięsne

Zrazy z majerankiem

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-02-20

Dodany przez: Natasza

Kategoria: Mięsne

Kiełbasa z kapustą

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-12-05

Dodany przez: agnieszka13

Kategoria: Mięsne

Pyszny smalec

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2024-01-06

Dodany przez: beatkaa153

Kategoria: Mięsne

Mielone z papryką

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 40 min.

Data dodania: 2022-10-01

Dodany przez: ben-ka

Kategoria: Mięsne

Duszony kotlet schabowy

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 50 min.

Data dodania: 2022-12-07

Dodany przez: malina

Kategoria: Mięsne