Wodę wlewamy do garnka, wrzucamy kostkę rosołową i czekamy, aż się rozpuści. Do wrzącego bulionu bardzo powoli wsypujemy kaszę manną i cały czas mieszamy, żeby nie powstały grudki. Następnie kaszę zagotowujemy i trzymamy pod przykryciem na wolnym ogniu, ciągle mieszając. Ugotowaną kasę przekładamy do miski i odstawiamy do wystudzenia. Gdy kasza już wystygnie wbijamy jajko, margarynę, ser żółty drobno starty, drobniutko posiekany koperek. Doprawiamy całość solą, pieprzem, słodką papryką do smaku, dokładnie wszystko razem mieszamy. Masa ma mieć jednolitą konsystencję. następnie z masy formujemy okrągłe kotleciki i delikatnie spłaszczamy ręką. Następnie obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym tłuszczu na małym ogniu na złoty kolor.
Kategoria: Jarskie
Kategoria: Jarskie
Kategoria: Jarskie
Kategoria: Jarskie
Kategoria: Jarskie
Kategoria: Jarskie