Piekarnik nagrzać do 200 stopni. Naczynie żaroodporne wysmarować tłuszczem. Makaron ugotować w osolonej wodzie al’dente, odcedzić i wymieszać z odrobiną masła. Pierś pokroić w dużą kostkę, posypać solą i pieprzem, podsmażyć na oliwie i przełożyć na talerz. Pieczarki pokroić na połówki posypać solą też podsmażyć na oliwie. Cebulę i paprykę pokroić na większe kawałki, posolić i zeszklić. Do naczynia wyłożyć połowę makaronu, pierś, pieczarki, cebulę z papryką, przykryć resztą makaronu. Śmietanę wymieszać dokładnie z jajkiem, startym serem, doprawić do smaku przyprawą ziarenka smaku, zalać zapiekankę wstawić do piekarnika i zapiekać około 20 minut.
Kategoria: Makarony
Kategoria: Makarony
Kategoria: Makarony
Kategoria: Makarony
Kategoria: Makarony
Kategoria: Makarony