Żółtka oddzielamy od białek. Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę. Do piany dodajemy na przemian po jednym żółtku i po jednej łyżce mąki, na koniec dodajemy proszek do pieczenia i delikatnie mieszamy. Ciasto dzielimy na dwie części, jedną z nich mieszamy z kakao. Na wyłożonej pergaminem blaszce rozkładamy na przemian pasek jednego i pasek ciemnego ciasta. Ciasto pieczemy przez 20 minut w temp. 200 stopni. Po wyjęciu z piekarnika przekładamy je na ściereczkę i zawijamy na kształt rolady. Galaretkę rozpuszczamy w 1 szklance wody i studzimy. Serek homogenizowany miksujemy w delikatnie tężejącą galaretką. Tak przygotowaną masę rozsmarowujemy na biszkopcie i zawijamy ściśle roladę. Odstawiamy do całkowitego stężenia masy.
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta