Przepis na Kołduny z mięsem

Dodano przez:
Ile porcji:
4
Łączny czas przyrządzania:
30 min.
Czas przygotowania:
30 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1542
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Mięsne

Składniki

Jak zrobić Kołduny z mięsem?

Szynkę drobno pokroić, lekko obsmaż na patelni, a następnie przepuść przez maszynkę do mielenia. Grzyby umyj, namocz i ugotuj w tej samej wodzie. Następnie posiekaj.

Cebulę obierz, posiekaj i zeszklij na maśle. Wymieszaj z szynką, jajkiem i grzybami. Dopraw do smaku.

Przygotuj ciasto: do mąki wbij jajko i dodaj wodę. Zagnieść na gładką masę. Następnie ciasto rozwałkuj i potnij na średnie kwadraty (o boku dł. Ok. 4,5 – 5cm) na kwadraty ciasta nałóż po porcji farszu i dokładnie sklej. Kołduny ugotuj następnie w osolonym wrzątku z dodatkiem oleju. Serwuj z bulionem lub rosołem.

Podobne przepisy

Skrzydełka rozkoszy

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2022-09-25

Dodany przez: PatrycjaDyderska

Kategoria: Mięsne

Udka w orientalnej marynacie

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-01-08

Dodany przez: Agatta

Kategoria: Mięsne

Klasyczne mielone

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-05-10

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Mięsne

Kotleciki cielęco-wieprzowe

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 50 min.

Data dodania: 2022-12-27

Dodany przez: halina

Kategoria: Mięsne

Tradycyjne schabowe

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-08-15

Dodany przez: gosiakaminska

Kategoria: Mięsne

Keks mięsny

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2022-09-13

Dodany przez: bernika

Kategoria: Mięsne