Szynkę drobno pokroić, lekko obsmaż na patelni, a następnie przepuść przez maszynkę do mielenia. Grzyby umyj, namocz i ugotuj w tej samej wodzie. Następnie posiekaj.
Cebulę obierz, posiekaj i zeszklij na maśle. Wymieszaj z szynką, jajkiem i grzybami. Dopraw do smaku.
Przygotuj ciasto: do mąki wbij jajko i dodaj wodę. Zagnieść na gładką masę. Następnie ciasto rozwałkuj i potnij na średnie kwadraty (o boku dł. Ok. 4,5 – 5cm) na kwadraty ciasta nałóż po porcji farszu i dokładnie sklej. Kołduny ugotuj następnie w osolonym wrzątku z dodatkiem oleju. Serwuj z bulionem lub rosołem.
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne