pycha
Ciasto:
białka ubić, dodać cukier. Dodać żółtka. Następnie dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Upiec biszkopt – 180°c, 20 minut. Gdy się upiecze, ostudzić i przekroić na pół.
Placek do środka:
białka ubić na sztywno, wsypać cukier, łyżką wmieszać kokos. Na koniec dodać mąkę ziemniaczaną. Wylać na brytfannę i upiec w temp. 180°c przez 20 minut.
Masa:
odlać pól szklanki mleka i wymieszać w tym wszystkie składniki prócz kasi. Pozostałą część mleka zagotować wlać do tego rozrobione składniki, zagotować aż powstanie gęsty budyń. Wystudzić. Kasię utrzeć i dodawać po łyżce ziemnego budyniu. Zmiksować.
Układać (od dołu):
połowa biszkoptu
masa
placek do środka
masa
połowa biszkoptu posypać wiórkami kokosowymi. 🙂
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta