Przepis na Karpatka kremowa

Dodano przez:
Ile porcji:
10
Łączny czas przyrządzania:
65 min.
Czas przygotowania:
45 m
Czas pieczenia:
20 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1030
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Ciasta

Składniki

krem

Jak zrobić Karpatka kremowa?

Zagotować wodę z margaryną, dodać mąkę i parzyć około 2 minuty. Odstawić do przestudzenia. Następnie dodawać po jednym jajku i ucierać, na końcu dodać proszek do pieczenia. Ciasto podzielić na dwie części, upiec dwa placki w temperaturze 200 stopni, około 20 minut – powinny być złocisto-rumiane.

Sporządzamy krem. Z mleka, cukru, żółtek i maki ziemniaczanej ugotować budyń, ostudzić. Masło utrzeć na gładko, dodawać po łyżce ostudzonego budyniu. Przełożyć placki. Można posypać cukrem pudrem.

Podobne przepisy

Ciasto kakaowe z budyniem

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 90 min.

Data dodania: 2022-12-09

Dodany przez: malina

Kategoria: Ciasta

Rurki

Ile porcji: 24

Data dodania: 2023-11-25

Dodany przez: skorpion290

Kategoria: Ciasta

Galaretkowy sernik

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2022-10-21

Dodany przez: Marta1986

Kategoria: Ciasta

Orzechowiec Ilony

Ile porcji: 20

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2022-10-01

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Ciasta

Biszkopt z makiem

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-06-28

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Ciasta

Morelowe ciasto

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-10-07

Dodany przez: Ter-esa

Kategoria: Ciasta