Przepis na Karp po budańsku

Dodano przez:
Ile porcji:
4
Łączny czas przyrządzania:
45 min.
Czas przygotowania:
45 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1062
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Ryby

Przepis została dodana w dniu: 14.02.2024
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2025 odwiedzających!
Na zdrowie!

Składniki

  • karp 1 kg
  • marchew, pietruszka, seler, kalarepa, cebula 400 g
  • białe wino 500 ml
  • sól
  • pieprz do smaku
  • tłuszcz do duszenia

Jak zrobić Karp po budańsku?

Warzywa pokroić w paski i dusić na maśle, a gdy będą już prawie miękkie, przełożyć wraz z tłuszczem do żaroodpornego naczynia. Karpia pokroić w dzwonka, ułożyć na warzywach i doprawić. Podlać całość białym winem. Piec w piekarniku, aż połowa płynu wyparuje, a ryba będzie miękka.

Podobne przepisy

Łosoś na parze dla dziecka

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-08-30

Dodany przez: dorota20w

Kategoria: Ryby

Karp pieczony

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-01-18

Dodany przez: malaga

Kategoria: Ryby

Makaronowe wstążki z łososiem

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-01-08

Dodany przez: Gastrosfera

Kategoria: Ryby

Łosoś pieczony z ziemniakami

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 40 min.

Data dodania: 2022-09-07

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Ryby

Paluszkie rybne zapiekane

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2024-01-21

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Ryby

Dorsz pikantny

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-06-18

Dodany przez: kaMisia13

Kategoria: Ryby