Przepis na Karp po budańsku

Dodano przez:
Ile porcji:
4
Łączny czas przyrządzania:
45 min.
Czas przygotowania:
45 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1086
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Ryby

Składniki

  • karp 1 kg
  • marchew, pietruszka, seler, kalarepa, cebula 400 g
  • białe wino 500 ml
  • sól
  • pieprz do smaku
  • tłuszcz do duszenia

Jak zrobić Karp po budańsku?

Warzywa pokroić w paski i dusić na maśle, a gdy będą już prawie miękkie, przełożyć wraz z tłuszczem do żaroodpornego naczynia. Karpia pokroić w dzwonka, ułożyć na warzywach i doprawić. Podlać całość białym winem. Piec w piekarniku, aż połowa płynu wyparuje, a ryba będzie miękka.

Podobne przepisy

Mokra ryba mrożona – gotowana

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-10-07

Dodany przez: Ter-esa

Kategoria: Ryby

Sałatka z tuńczyka w pomidorach

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 25 min.

Data dodania: 2022-12-04

Dodany przez: VoytekK

Kategoria: Ryby

Hekele śląska sałatka śledziowa

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2022-10-30

Dodany przez: bernika

Kategoria: Przekąski

Panga panierowana z marchewką

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 40 min.

Data dodania: 2022-10-09

Dodany przez: pioge7

Kategoria: Ryby

Sakiewka rybna

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2024-01-22

Dodany przez: madi356

Kategoria: Ryby

Panga w ziołach

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2024-01-07

Dodany przez: helas

Kategoria: Ryby