Przepis na Kapuśniak – po staropolsku- nowocześnie

Dodano przez:
Ile porcji:
6
Łączny czas przyrządzania:
120 min.
Czas przygotowania:
2 g
Data dodania:
Wyświetlenia:
1497
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Zupy

Danie smaczne i rozgrzewające w chłodne zimowe wieczory.

Receptura została dodana w dniu: 07.03.2010
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2804 osób!
Na zdrowie!

Zdjęcia

Składniki

Jak zrobić Kapuśniak – po staropolsku- nowocześnie?

Grzyby i śliwki namoczyć (grzyby – po opłukaniu namoczyć najlepiej na noc) i ugotować w osobnych naczyniach. Kapustę pokroić, zalać bulionem lub rosołem, dodać listek laurowy, ziele angielskie i ugotować. Cebulę pokroić w kostkę, podsmażyć, dodać mąkę, lekko zrumienić. Połączyć z kapustą, wywarem z grzybów i śliwek oraz pokrojonymi w paski grzybami i przecierem śliwkowym. Dodać szczyptę majeranku – wymieszać. Chwilę pogotować i doprawić do smaku sola i pieprzem.

Podobne przepisy

Zupa pieczarkowa ze śmietaną

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-05-26

Dodany przez: netha

Kategoria: Zupy

Zupa brukselkowa

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2022-09-22

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Zupy

Zupa z papryką

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2022-07-31

Dodany przez: beatkaa153

Kategoria: Zupy

Zupa warzywny mix

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-07-26

Dodany przez: mrozluk

Kategoria: Zupy

Barszczyk czysty

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2023-07-12

Dodany przez: malinka

Kategoria: Zupy

Zupa ziemniaczana z boczkiem

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 80 min.

Data dodania: 2022-12-01

Dodany przez: monciasz

Kategoria: Zupy