Danie smaczne i rozgrzewające w chłodne zimowe wieczory.
Receptura została dodana w dniu: 07.03.2010
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2804 osób!
Na zdrowie!
Grzyby i śliwki namoczyć (grzyby – po opłukaniu namoczyć najlepiej na noc) i ugotować w osobnych naczyniach. Kapustę pokroić, zalać bulionem lub rosołem, dodać listek laurowy, ziele angielskie i ugotować. Cebulę pokroić w kostkę, podsmażyć, dodać mąkę, lekko zrumienić. Połączyć z kapustą, wywarem z grzybów i śliwek oraz pokrojonymi w paski grzybami i przecierem śliwkowym. Dodać szczyptę majeranku – wymieszać. Chwilę pogotować i doprawić do smaku sola i pieprzem.
Kategoria: Zupy
Kategoria: Zupy
Kategoria: Zupy
Kategoria: Zupy
Kategoria: Zupy
Kategoria: Zupy