Z białek ubić pianę, dodać cukier i dalej ubijając dodawać po 1 żółtku, sok z cytryny, 3 łyżki wody, mąkę, proszek i kakao. Dużą blachę wyłożyć pergaminem, posmarować margaryną.
Piekarnik rozgrzać do temp. 170 st. C. Wstawić blachę z ciastem, piec krótko, 8-10 min. Upieczony biszkopt przełożyć na ściereczkę, zdjąć papier i od razu ostrożnie zwinąć w rulon razem ze ściereczką (wtedy ciasto pozostanie nieuszkodzone), pozostawić do wystygnięcia.
Rozwinąć ciasto, ułożyć na płaskiej powierzchni, posmarować dowolnym kremem (np. bita śmietana, do której można dodać kilka wiśni z konfitury), zwinąć, odstawić w chłodne miejsce.
Kategoria: Desery
Kategoria: Desery
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Desery
Kategoria: Desery