W garnku roztopić margaryny. Dodać cukier i mieszać, dodajemy kakao. Po dokładnym wymieszaniu pozostawiamy do lekkiego ostygnięcia. We wrzącej wodzie rozpuszczamy galaretkę i również czekamy do ostygnięcia. 2 wafle bierzemy z paczki, jeden przecinamy na pół. Należy namoczyć np ściereczki i przykryć wafle aby lekko zwilgotniały. Połówkę wafla lekko przy końcu całego wafla zakładamy jeden za drugi do masy kakaowej wlewamy galaretkę i mieszamy. Pozostałe wafle kruszymy do masy razem z herbatnikami i dodajemy rodzynki dokładnie mieszając. Czekoladę kruszymy na malutkie kawałeczki i dodajemy do masy. Wafle smarujemy ciepłą masą i zwijamy w rulon. Wstawiamy do lodówki.
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta