Przepis na Jajko w bułce po turecku

Dodano przez:
Ile porcji:
4
Łączny czas przyrządzania:
20 min.
Czas przygotowania:
20 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1151
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Jarskie

Receptura została opublikowana w dniu: 20.02.2011
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2836 odwiedzających!
Na zdrowie!

Składniki

  • bułki 2 szt duże
  • masło 1 łyżka
  • jajka 4 szt
  • jogurt naturalny 2 łyżki
  • czosnek 1 ząbek
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • papryka łagodna w proszku do smaku

Jak zrobić Jajko w bułce po turecku?

Bułki przekrawamy, wydrążamy a wnętrze smarujemy masłem. Do środka każdej z czterech części bułek wlewamy po łyżeczce jogurtu wymieszanego z przeciśniętym przez praskę czosnkiem i wbijamy jajko. Posypujemy solą, pieprzem i papryką. Pieczemy w piekarniku w temp. 200 stopni c aż białko się zetnie lub dłużej – według upodobania.

Podobne przepisy

Tarta z roszponką

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 50 min.

Data dodania: 2012-11-11

Dodany przez: edzia1301

Kategoria: Jarskie

Racuchy z jagodami

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-07-09

Dodany przez: netha

Kategoria: Jarskie

Pierogi z kaszą

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-07-15

Dodany przez: teressa444

Kategoria: Jarskie

Ciasto na placki ziemniaczane

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2022-07-03

Dodany przez: madi356

Kategoria: Jarskie

Mleczko z lanymi kluseczkami

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2022-07-13

Dodany przez: gosiakaminska

Kategoria: Jarskie

Kutia tradycyjna

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2022-07-08

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Jarskie