Jajecznica w naleśniku
Z mleka, wody, jajka i mąki oraz szczypty soli zarobić ciasto na naleśniki. Albo upiec według wypróbowanego przepisu. Paprykę oczyścić, umyć i wyciąć serduszka. Szczypiorek opłukać, drobno pokroić. Na patelni rozgrzać masło, wbić jajka, dodać przygotowany szczypiorek, pokrojoną w kostki szynkę i część paprykowych serduszek. Część zostawić do dekoracji. Posolić do smaku. Usmażoną jajecznicę wyłożyć na usmażone naleśniki. Zwinąć w roladkę. Naleśniki można podsmażyć od razu albo panierować w bułce i jajku, i smażyć na rozgrzanym oleju.
Kategoria: Przekąski
Kategoria: Przekąski
Kategoria: Przekąski
Kategoria: Przekąski
Kategoria: Przekąski
Kategoria: Przekąski