Przepis na Indyk faszerowany fetą

Dodano przez:
Ile porcji:
4
Łączny czas przyrządzania:
120 min.
Czas przygotowania:
2 g
Data dodania:
Wyświetlenia:
1977
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Mięsne

Receptura została opublikowana w dniu: 20.07.2022
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2663 osób!
Na zdrowie!

Zdjęcia

Składniki

  • pierś z indyka 1 sztuka
  • suszone morele 10 dag
  • orzeszki ziemne 4 dag
  • chleb tostowy 10 dag
  • feta 10 dag
  • jajko 1 sztuka
  • sól
  • pieprz
  • czosnek
  • oliwa
  • rosół z kostki 1/2 litra

Jak zrobić Indyk faszerowany fetą?

Morele pokroić w kostkę. Orzeszki uprażyć na suchej patelni. Chleb obrać ze skórki i zmiksować z fetą i jajkiem. Dodać orzeszki i morele, ponownie zmiksować. Pierś umyć, osuszyć, naciąć kieszeń, natrzeć solą i czosnkiem, nafaszerować i zaszyć. Naczynie żaroodporne wysmarować oliwą, ułożyć w nim pierś, podlać bulionem i piec około 80 minut w temp. 180- 190 stopni co jakiś czas polewając pierś sosem z pieczenia.

Podobne przepisy

Kotlety schabowe w panierce ziołowej

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2022-07-03

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Mięsne

Czyszczenie lodówki, czyli zapraszamy na patelnię

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 20 min.

Data dodania: 2011-05-05

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Mięsne

Biała kiełbasa z wody

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2022-08-15

Dodany przez: Junior

Kategoria: Mięsne

Serca z warzywami duszonymi

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2012-10-21

Dodany przez: foczka-ks

Kategoria: Mięsne

Bitki schabowe

Ile porcji: 7

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2022-07-09

Dodany przez: monika4

Kategoria: Mięsne

Pulpeciki w sosie

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2022-06-28

Dodany przez: santalucia

Kategoria: Mięsne