Przepis na Gulasz na winie

Dodano przez:
Ile porcji:
3
Łączny czas przyrządzania:
60 min.
Czas przygotowania:
1 g
Data dodania:
Wyświetlenia:
970
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Mięsne

Składniki

  • wędzony boczek 20 dag
  • kiełbasa 20 dag
  • biała fasola 2 puszki
  • cebula 2 główki
  • ketchup 30 dag
  • śmietana 30 dag
  • czerwone wino półwytrawne 1/2 litra
  • olej
  • pieprz
  • wegeta
  • słodka papryka
  • koperek

Jak zrobić Gulasz na winie?

Pokrojony boczek w cebulą zeszklić na oleju. Dodać osączoną fasolę, keczup oraz wino. Dusić ok. 15 minut. Przed końcem dodać pokrojoną w plastry kiełbasę i śmietanę. Przyprawić pieprzem, papryką, odrobiną wegety oraz posypać koperkiem.

Podobne przepisy

Żółte curry z kurczaka

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 38 min.

Data dodania: 2022-10-30

Dodany przez: bernika

Kategoria: Mięsne

Pieczeń klops

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2022-11-11

Dodany przez: enia

Kategoria: Mięsne

Schabowe z piersi indyka

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2024-01-10

Dodany przez: robbo

Kategoria: Mięsne

Swojski baleron

Ile porcji: 19

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2024-03-04

Dodany przez: mati

Kategoria: Mięsne

Schabowe z serem żółtym

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2024-01-02

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Mięsne

Szynka wieprzowa pieczona z cebulą

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-03-23

Dodany przez: p0mid0r

Kategoria: Mięsne