Przepis na Gulasz na winie

Dodano przez:
Ile porcji:
3
Łączny czas przyrządzania:
60 min.
Czas przygotowania:
1 g
Data dodania:
Wyświetlenia:
905
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Mięsne

Przepis została dodana w dniu: 22.07.2022
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2766 osób!
Na zdrowie!

Składniki

  • wędzony boczek 20 dag
  • kiełbasa 20 dag
  • biała fasola 2 puszki
  • cebula 2 główki
  • ketchup 30 dag
  • śmietana 30 dag
  • czerwone wino półwytrawne 1/2 litra
  • olej
  • pieprz
  • wegeta
  • słodka papryka
  • koperek

Jak zrobić Gulasz na winie?

Pokrojony boczek w cebulą zeszklić na oleju. Dodać osączoną fasolę, keczup oraz wino. Dusić ok. 15 minut. Przed końcem dodać pokrojoną w plastry kiełbasę i śmietanę. Przyprawić pieprzem, papryką, odrobiną wegety oraz posypać koperkiem.

Podobne przepisy

Karkówka w garnuszku

Ile porcji: 10

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2022-08-11

Dodany przez: mati

Kategoria: Mięsne

Kaszanka z boczkiem

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-07-31

Dodany przez: agnieszka13

Kategoria: Mięsne

Roladka drobiowa swojska

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2022-07-03

Dodany przez: monika4

Kategoria: Mięsne

Kotlety schabowe tradycyjne

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2022-07-04

Dodany przez: madi356

Kategoria: Mięsne

Żeberka w sosie słodko-kwaśnym

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2022-07-09

Dodany przez: monika4

Kategoria: Mięsne

Hamburgery w cieście

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2022-07-12

Dodany przez: gosiakaminska

Kategoria: Mięsne