Przepis na Gulasz transylwański

Dodano przez:
Ile porcji:
6
Łączny czas przyrządzania:
45 min.
Czas przygotowania:
45 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
927
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Mięsne

Składniki

Jak zrobić Gulasz transylwański?

Drobno pokrajaną cebulę przesmażyć na smalcu, dodać pokrajane na kawałki mięso, obsmażyć, podlać wodą (1/3 szklanki), posolić, posypać papryką i dusić 40 min. pod przykryciem, dodając kminek i roztarty z solą czosnek. Kapustę wymyć, przesiekać, dodać do mięsa i podlać tyle wody, aby przykryła kapustę. Gotować do miękkości, od czasu do czasu mieszając. Połowę ilości śmietany wymieszać z łyżką mąki, zalać potrawę i gotować kilka minut. Podawać w głębokim naczyniu, polany pozostałą śmietaną.

Podobne przepisy

Roladki drobiowe zapiekane z pieczarkami

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 90 min.

Data dodania: 2022-09-21

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Mięsne

Wątróbka

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-04-17

Dodany przez: teressa444

Kategoria: Mięsne

Udka pod pierzynką z pora i sera

Ile porcji: 10

Czas przyrządzenia: 40 min.

Data dodania: 2022-10-09

Dodany przez: aginaa

Kategoria: Mięsne

Makaron ryżowy z indykiem i warzywami

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-03-22

Dodany przez: zybi_01

Kategoria: Kasze i ryż

Pierś z indyka pieczona

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2024-02-25

Dodany przez: dabal03

Kategoria: Mięsne

Kiełbasa z piekarnika

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2024-03-22

Dodany przez: enia

Kategoria: Mięsne