Przepis została dodana w dniu: 15.07.2010
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2663 osób!
Na zdrowie!
Drobno pokrajaną cebulę przesmażyć na smalcu, dodać pokrajane na kawałki mięso, obsmażyć, podlać wodą (1/3 szklanki), posolić, posypać papryką i dusić 40 min. pod przykryciem, dodając kminek i roztarty z solą czosnek. Kapustę wymyć, przesiekać, dodać do mięsa i podlać tyle wody, aby przykryła kapustę. Gotować do miękkości, od czasu do czasu mieszając. Połowę ilości śmietany wymieszać z łyżką mąki, zalać potrawę i gotować kilka minut. Podawać w głębokim naczyniu, polany pozostałą śmietaną.
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne