Przepis na Gulasz transylwański

Dodano przez:
Ile porcji:
6
Łączny czas przyrządzania:
45 min.
Czas przygotowania:
45 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
894
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Mięsne

Przepis została dodana w dniu: 15.07.2010
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2663 osób!
Na zdrowie!

Składniki

Jak zrobić Gulasz transylwański?

Drobno pokrajaną cebulę przesmażyć na smalcu, dodać pokrajane na kawałki mięso, obsmażyć, podlać wodą (1/3 szklanki), posolić, posypać papryką i dusić 40 min. pod przykryciem, dodając kminek i roztarty z solą czosnek. Kapustę wymyć, przesiekać, dodać do mięsa i podlać tyle wody, aby przykryła kapustę. Gotować do miękkości, od czasu do czasu mieszając. Połowę ilości śmietany wymieszać z łyżką mąki, zalać potrawę i gotować kilka minut. Podawać w głębokim naczyniu, polany pozostałą śmietaną.

Podobne przepisy

Zawijane kotlety drobiowe

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2022-07-05

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Mięsne

Grzebień ze schabu z boczkiem i serem

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 75 min.

Data dodania: 2022-09-06

Dodany przez: bernika

Kategoria: Mięsne

Rolada schabowa z papryką

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-08-02

Dodany przez: enia

Kategoria: Mięsne

Ziemniaki z warzywami

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2022-07-10

Dodany przez: ewasylwia

Kategoria: Mięsne

Marynowany boczek wędzony, gotowany

Ile porcji: 24

Data dodania: 2022-07-17

Dodany przez: Ter-esa

Kategoria: Mięsne

Naleśniki z ziemniakami

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2022-07-06

Dodany przez: teressa444

Kategoria: Mięsne