Przepis na Gulasz mięsno-pieczarkowy

Dodano przez:
Ile porcji:
6
Łączny czas przyrządzania:
50 min.
Czas przygotowania:
35 m
Czas smażenia:
15 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
963
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Mięsne

Zdjęcia

Składniki

Jak zrobić Gulasz mięsno-pieczarkowy?

Mięso umyć i pokroić na kwadraty, obtoczyć w mące z każdej strony, usmażyć na gorącym oleju. Cebulę pokroić i podsmażyć na oleju, dodać pokrojone pieczarki i podsmażyć chwilkę. Do mięsa dodać pieczarki z cebulką oraz drobno pokrojoną paprykę i przyprawy. Zalać wodą i dusić ok 35 min. Jeśli sos będzie zbyt rzadki sos, dodać łyżkę mąki.

Podobne przepisy

Kiełbaski z grilla

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-11-17

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Mięsne

Wątróbka z cebulą

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-11-17

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Mięsne

Schabowe z kurczaka

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 55 min.

Data dodania: 2022-11-09

Dodany przez: Marta1986

Kategoria: Mięsne

Wieprzowa smażonka

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-06-08

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Mięsne

Kiełbasa z cebulą

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-11-20

Dodany przez: Bulma

Kategoria: Mięsne

Pulpeciki z warzywami w sosie pomidorowym

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 65 min.

Data dodania: 2022-12-08

Dodany przez: malina

Kategoria: Mięsne