Przepis na Gulasz mięsno-pieczarkowy

Dodano przez:
Ile porcji:
6
Łączny czas przyrządzania:
50 min.
Czas przygotowania:
35 m
Czas smażenia:
15 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
934
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Mięsne

Zdjęcia

Składniki

Jak zrobić Gulasz mięsno-pieczarkowy?

Mięso umyć i pokroić na kwadraty, obtoczyć w mące z każdej strony, usmażyć na gorącym oleju. Cebulę pokroić i podsmażyć na oleju, dodać pokrojone pieczarki i podsmażyć chwilkę. Do mięsa dodać pieczarki z cebulką oraz drobno pokrojoną paprykę i przyprawy. Zalać wodą i dusić ok 35 min. Jeśli sos będzie zbyt rzadki sos, dodać łyżkę mąki.

Podobne przepisy

Kotlety mielone z ananasem

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-03-31

Dodany przez: kanapka

Kategoria: Mięsne

Gulasz z groszkiem zielonym

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2024-01-15

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Mięsne

Wołowina z duszonymi warzywami

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-03-24

Dodany przez: miechu

Kategoria: Mięsne

Kotlety schabowe z cynamonem

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2024-01-13

Dodany przez: dorlill

Kategoria: Mięsne

Zapiekany makaron z szynką

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-03-20

Dodany przez: widmok

Kategoria: Mięsne

Wołowina z żurawiną

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2022-09-07

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Mięsne