Przepis na Gulasz mięsno-pieczarkowy

Dodano przez:
Ile porcji:
6
Łączny czas przyrządzania:
50 min.
Czas przygotowania:
35 m
Czas smażenia:
15 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
998
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Mięsne

Zdjęcia

Składniki

Jak zrobić Gulasz mięsno-pieczarkowy?

Mięso umyć i pokroić na kwadraty, obtoczyć w mące z każdej strony, usmażyć na gorącym oleju. Cebulę pokroić i podsmażyć na oleju, dodać pokrojone pieczarki i podsmażyć chwilkę. Do mięsa dodać pieczarki z cebulką oraz drobno pokrojoną paprykę i przyprawy. Zalać wodą i dusić ok 35 min. Jeśli sos będzie zbyt rzadki sos, dodać łyżkę mąki.

Podobne przepisy

Rolada wieprzowa

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-09-29

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Mięsne

Żeberka duszone

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-07-07

Dodany przez: danusia19671

Kategoria: Mięsne

Żeberka w sosie słodko-kwaśnym

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-07-02

Dodany przez: monika4

Kategoria: Mięsne

Cukinia z cebulą i kurczakiem

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-03-19

Dodany przez: Natasza

Kategoria: Mięsne

Ryż z kurczakiem i soczewicą

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-03-21

Dodany przez: cartoon

Kategoria: Mięsne

Gulasz węgierski

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-07-12

Dodany przez: danusia19671

Kategoria: Mięsne