Dawno nie było tutaj żadnego gulaszu, wiec czs nadrobić zaległości. Tym razem dzięki samotnie wałęsającej się po szafce puszce kukurydzy postanowiłam z gulaszem udać się w stronę Meksyku a nie jak zazwyczaj do Węgier
Mięso pokroiłam w kostkę, rozgrzałam mocno patelnie z olejem i przysmażyłam mięso. Posypałam pieprzem i solą. Dodałam pokrojoną w kostkę cebulę i czosnek i dalej smażyłam aż mięso puściło sok. Wsypałam kumin, przesmażyłam razem ok 1 minute i dodałam pozostałe przyprawy czyli papryki i drobno posiekaną chili. Podlałam bulionem i dusiłam ok 40 min. Na koniec dałam pokrojoną w kostkę czerwoną paprykę i odsączoną kukurydzę oraz koncentrat pomidorowy. Jeśli danie jest mało pikantne można dodać jeszcze chilli w proszku. Wszystko razem sie jeszcze gotowało ok 10 min. Podałam z ryżem.
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne