Przepis na Grzybowy kulebiak

Dodano przez:
Ile porcji:
24
Data dodania:
Wyświetlenia:
956
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Jarskie

Receptura została dodana w dniu: 18.03.2010
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2341 osób!
Na zdrowie!

Składniki

Jak zrobić Grzybowy kulebiak?

Grzyby należy namoczyć na noc. Ugotować je do miękkości i pokroić w paseczki. Kapustę poszatkować i zalać wywarem z grzybów, doprawić i gotować przez pół godziny. Po wystudzeniu odsączyć. Posiekaną cebulę podsmażyć na oliwie, dodać grzyby, sól i pieprz. Wymieszać całość z kapustą. Rozmrożone ciasto francuskie rozłożyć, posmarować zimnym farszem i zawinąć w rulon. Posmarować roztrzepanym jajkiem i piec przez pół godziny w temp. 200 stopni.

Podobne przepisy

Zapiekane ziemniaki a’ la puree

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2022-07-22

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Jarskie

Zasmażka II stopnia

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-08-13

Dodany przez: tulipan

Kategoria: Jarskie

Pierwszy obiadek maluszka

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-09-04

Dodany przez: dorota20w

Kategoria: Jarskie

Okrągłe frytki

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2023-08-22

Dodany przez: teressa444

Kategoria: Jarskie

Wiosenna jajecznica

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2022-09-10

Dodany przez: bernika

Kategoria: Jarskie

Mini pizza dla dzieci

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-09-18

Dodany przez: lewewelina23

Kategoria: Jarskie