Przepis na Gruszka na gorąca z pomarańczami i polewą czekoladową

Dodano przez:
Ile porcji:
2
Łączny czas przyrządzania:
45 min.
Czas przygotowania:
45 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
593
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Desery

Przepis została opublikowana w dniu: 13.05.2011
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2005 osób!
Na zdrowie!

Zdjęcia

Składniki

Akcesoria

  • rondelek
  • talerz
  • widelec
  • nóż
  • deska do krojenia

Jak zrobić Gruszka na gorąca z pomarańczami i polewą czekoladową?

Gruszki należy obrać zostawiając „ogonki”. Wino przelać do niewielkiego garnka, dodać do niego cukier, goździki i cynamon. Do gotującego się mleka włożyć gruszki i gotować do momentu, gdy nabiorą ładnego, delikatnie czerwonego koloru.
Pomarańczę pokroić w plasterki i ułożyć na talerzach. Na pomarańczach ułożyć gruszki. Z masła, mleka, cukru pudru i kakao przygotować polewę i polać nią gruszkę.

Podobne przepisy

Bezy z rumieńcem

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2022-09-13

Dodany przez: bernika

Kategoria: Desery

Domowe lody jagodowe

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2022-07-28

Dodany przez: teressa444

Kategoria: Desery

Truskawki w śmietanie

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2022-07-13

Dodany przez: eva45

Kategoria: Desery

Makaron z monte

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2022-07-14

Dodany przez: gosiakaminska

Kategoria: Desery

Eklerki z bitą śmietaną

Ile porcji: 20

Czas przyrządzenia: 70 min.

Data dodania: 2022-08-25

Dodany przez: ilka_86

Kategoria: Desery

Truskawki w deserowej czekoladzie

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2022-07-21

Dodany przez: Ter-esa

Kategoria: Desery