Kaszę gryczaną ugotować w 4 szklankach osolonej wody. Cebule posiekać, zeszklić na oleju. Kaszę wymieszać z utartym serem i podsmażoną cebulą. Dodać jajka. Wymieszać, doprawić solą i pieprzem. Luźną główkę kapusty włoskiej obgotować, podzielić na liście, z większych ściąć gruby nerw. Liście rozłożyć na stole, na każdym ułożyć porcję farszu i zwinąć gołąbki. Gołąbki ułożyć ciasno w szerokim garnku wyłożonym liśćmi kapusty. Zalać bulionem tak, by były całkowicie przykryte. Następnie gotować je na wolnym ogniu, aż kapusta będzie miękka.
Kategoria: Kasze i ryż
Kategoria: Kasze i ryż
Kategoria: Kasze i ryż
Kategoria: Kasze i ryż
Kategoria: Kasze i ryż
Kategoria: Kasze i ryż