Przepis na Galaretki

Dodano przez:
Ile porcji:
5
Łączny czas przyrządzania:
120 min.
Czas przygotowania:
2 g
Data dodania:
Wyświetlenia:
1056
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Zimny bufet

Receptura została dodana w dniu: 08.03.2010
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2977 osób!
Bon Appétit!

Zdjęcia

Składniki

  • gotowana szynka 20 dag
  • gotowana pierś z kurczaka 20 dag
  • marchew ugotowana 2 sztuki
  • zielony groszek 1 puszka
  • natka pietruszki 4 gałązki
  • cytryna 1 sztuka
  • kostka rosołowa 1 sztuka
  • żelatyna 4 łyżki
  • pomidor 1 sztuka

Jak zrobić Galaretki?

Żelatynę przygotować wg przepisu na opakowaniu. Kostkę rosołową zagotować w dwóch szklankach wody, dodać rozpuszczoną żelatynę. Całość wymieszać. Szynkę, pierś, marchewkę pokroić w kostkę. Dodać groszek konserwowy. Całość wymieszać i układać w małych miseczkach lub foremkach. Zalać bulionem z żelatyną i wstawić do lodówki w celu stężenia. Po wyjęciu z foremek udekorować pomidorem, cytryną i natka pietruszki.

Podobne przepisy

Twarożek z pomidorami

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2022-07-22

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Zimny bufet

Pikantne oliwki

Ile porcji: 24

Data dodania: 2023-08-29

Dodany przez: dorota20w

Kategoria: Zimny bufet

Utopence z parówkami i papryką

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-07-30

Dodany przez: eva45

Kategoria: Zimny bufet

Krakersy z serem Lazur błękitny

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-01-04

Dodany przez: foczka-ks

Kategoria: Przekąski

Koktajl z syropem klonowym

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2022-08-27

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Zimny bufet

Jajka z uśmiechem w galarecie

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-03-24

Dodany przez: anullka7

Kategoria: Zimny bufet