Przepis na Pierożki – uszka z mięsem drobiowym

Dodano przez:
Ile porcji:
5
Łączny czas przyrządzania:
45 min.
Czas przygotowania:
45 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
2131
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Zimny bufet

dzieci to lubią…

Zdjęcia

zimny bufet

  • mięso drobiowe mielone 1/2 kg
  • cebula duża 2 szt
  • jajko 1 szt
  • bułka czerstwa 1 szt
  • mąka 1/2 kg
  • olej 2ł łyżki
  • woda 1/2 szkl
  • przyprawy wedle uznania 1 szczpta

Jak zrobić Pierożki – uszka z mięsem drobiowym?

Mięso odjąć od kości, dodać namoczoną, odciśniętą bułeczkę, dużą cebulę usmażoną na oleju, (zemleć wszystko) jajko i przyprawy. Wyrobić masę jak na pasztet. Można też dodać odrobinę gałki. Z mąki, wody i oleju zagnieść ciasto. Rozwałkować, wyciąć foremką od uszek kółka, nakładać farsz i zlepiać foremką. Ugotować, polać usmażoną na oleju pokrojoną w kosteczkę cebulką.

Podobne przepisy

Kasa gryczana z sosem grzybowym

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-02-09

Dodany przez: pacul

Kategoria: Zimny bufet

Jajka sadzone z dodatkami

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-03-22

Dodany przez: Fenek

Kategoria: Zimny bufet

Kanapki z pasztetem

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-03-07

Dodany przez: gigi3

Kategoria: Zimny bufet

Kluski szlacheckie

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-01-24

Dodany przez: Boniek;)

Kategoria: Zimny bufet

Delikatna kolacja serowo-owocowa

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-10-11

Dodany przez: Ter-esa

Kategoria: Zimny bufet

Warzywne pałeczki z sosem

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 25 min.

Data dodania: 2022-12-25

Dodany przez: ajres

Kategoria: Zimny bufet