Przepis na Galareta wieprzowa.

Dodano przez:
Ile porcji:
10
Łączny czas przyrządzania:
30 min.
Czas przygotowania:
30 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
2234
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Przekąski

Zdjęcia

Składniki

Akcesoria

  • garnek
  • nóż
  • praska do czosnku

Jak zrobić Galareta wieprzowa.?

Golonkę myjemy, wkładamy do garnka, zalewamy zimną wodą i stawiamy na palniku. Dodajemy warzywa i przyprawy /bez czosnku/. Gotujemy na małym ogniu do miękkości golonki. /ok 3 godziny/ wyjmujemy warzywa i mięso, płyn przecedzamy. Żelatynę należy rozrobić zimną wodą a następnie dodać do wywaru-zagotować. Obrany czosnek przecisnąć przez praskę dodać do wywaru – wymieszać. Mięso odebrać od kości, pokroić. Do miseczek wkładać pokrojoną marchewkę, trochę mięsa i zalewać wywarem. Można też pokrojone mięso włożyć do garnka z wywarem, wymieszać i dopiero wtedy przelewać do naczynek.

Podobne przepisy

Pasta serdelowa

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-11-27

Dodany przez: Emila

Kategoria: Przekąski

Muffinki z papryką i serem

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2024-01-03

Dodany przez: agnieszka13

Kategoria: Przekąski

Kaszanka na kolację

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2022-10-01

Dodany przez: ben-ka

Kategoria: Przekąski

Chleb czosnkowy

Ile porcji: 10

Czas przyrządzenia: 55 min.

Data dodania: 2022-12-12

Dodany przez: teressa444

Kategoria: Przekąski

Jajecznica z cebulką i szynką

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2024-01-31

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Przekąski

Kolorowe przekąski

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2023-12-02

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Przekąski