Przepis na Galareta mięsna w liściach kapusty

Dodano przez:
Ile porcji:
8
Łączny czas przyrządzania:
80 min.
Czas przygotowania:
20 m
Czas gotowania:
60 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
651
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Mięsne

Składniki

Jak zrobić Galareta mięsna w liściach kapusty?

Mięso myjemy w wkładamy do garnka. Dodajemy obrane i umyte warzywa /z wyjątkiem kapusty/, przyprawy i gotujemy na małym ogniu aż mięso będzie miękkie. Liście kapusty sparzamy i lekko rozbijamy. Ugotowane mięso obieramy z kości. Wywar przecedzamy i odparowujemy połowę. Jeśli wywar jest mętny dodajemy do niego ubite jedno białko, energicznie mieszamy i gotujemy ok. 10-15 min na małym ogniu a następnie przecedzamy przez gazę. Formę wykładamy folią spożywczą a na niej układamy liście kapusty /zewnętrzną stroną do spodu/. W tak przygotowanej formie układamy mięso /możemy je drobno pokroić/ i zalewamy wywarem. Liście zakładamy do środka i całość zawijamy w folię spożywczą. Chłodzimy w lodówce do czasu aż całość dobrze stężeje. Galaretę podajemy z chrzanem lub ostrym sosem.

Podobne przepisy

Ziemniaczki z tłuczykiem

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2023-08-06

Dodany przez: gosiakaminska

Kategoria: Mięsne

Piersi z kurczaka w płatkach

Ile porcji: 7

Czas przyrządzenia: 35 min.

Data dodania: 2022-12-04

Dodany przez: CEZARY

Kategoria: Mięsne

Rolada z pysznym farszem

Ile porcji: 12

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2022-10-04

Dodany przez: enia

Kategoria: Mięsne

Mięsko zapiekane w sosie musztardowo-ketchupowym

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 150 min.

Data dodania: 2022-12-06

Dodany przez: malina

Kategoria: Mięsne

Schabowe z serem żółtym

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2024-01-02

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Mięsne

Kurczak nadziewany zielonym groszkiem

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-09-03

Dodany przez: kaMisia13

Kategoria: Mięsne