Przepis na Galareta mięsna w liściach kapusty

Dodano przez:
Ile porcji:
8
Łączny czas przyrządzania:
80 min.
Czas przygotowania:
20 m
Czas gotowania:
60 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
635
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Mięsne

Składniki

Jak zrobić Galareta mięsna w liściach kapusty?

Mięso myjemy w wkładamy do garnka. Dodajemy obrane i umyte warzywa /z wyjątkiem kapusty/, przyprawy i gotujemy na małym ogniu aż mięso będzie miękkie. Liście kapusty sparzamy i lekko rozbijamy. Ugotowane mięso obieramy z kości. Wywar przecedzamy i odparowujemy połowę. Jeśli wywar jest mętny dodajemy do niego ubite jedno białko, energicznie mieszamy i gotujemy ok. 10-15 min na małym ogniu a następnie przecedzamy przez gazę. Formę wykładamy folią spożywczą a na niej układamy liście kapusty /zewnętrzną stroną do spodu/. W tak przygotowanej formie układamy mięso /możemy je drobno pokroić/ i zalewamy wywarem. Liście zakładamy do środka i całość zawijamy w folię spożywczą. Chłodzimy w lodówce do czasu aż całość dobrze stężeje. Galaretę podajemy z chrzanem lub ostrym sosem.

Podobne przepisy

Kotlety z cielęcinki

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-12-04

Dodany przez: lewewelina23

Kategoria: Mięsne

Mięso mielone z pomidorami

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 40 min.

Data dodania: 2024-02-29

Dodany przez: Junior

Kategoria: Mięsne

Polędwiczki z musztardą francuską

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-12-23

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Mięsne

Cielęce kotlety

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-06-20

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Mięsne

Kebab na frytkach

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-08-12

Dodany przez: gosiakaminska

Kategoria: Mięsne

Roladki z piersi kurczaka

Ile porcji: 10

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2022-09-23

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Mięsne