Przepis na Flaczki z żołądków drobiowych

Dodano przez:
Ile porcji:
5
Łączny czas przyrządzania:
60 min.
Czas przygotowania:
60 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1865
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Mięsne

Składniki

Jak zrobić Flaczki z żołądków drobiowych?

Żołądki myjemy, gotujemy do miękkości, odcedzamy. Wołowinę myjemy, gotujemy do miękkości, wyjmujemy, wywar zachowujemy. Żołądki i wołowinę kroimy w paski, wkładamy do wywaru i gotujemy. Włoszczyznę oczyszczamy ścieramy na tarce o dużych oczkach, dodajemy do wywaru i gotujemy do miękkości. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i mieloną papryką. Mąkę podsmażamy na suchej patelni, gdy zbrązowieje dodajemy masło i rozprowadzamy wodą. Zasmażkę wlewamy do flaczków. Doprawiamy majerankiem. Zupa najlepiej smakuje kolejny raz podgrzana.

Podobne przepisy

Żeberka w miodzie

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-12-24

Dodany przez: danusia19671

Kategoria: Mięsne

Mój schab – pieczony z morelami

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-09-07

Dodany przez: Ter-esa

Kategoria: Mięsne

Gołąbki z kaszą

Ile porcji: 15

Czas przyrządzenia: 65 min.

Data dodania: 2022-12-03

Dodany przez: CEZARY

Kategoria: Mięsne

Wątróbka pachnąca cebulką

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2024-01-06

Dodany przez: beatkaa153

Kategoria: Mięsne

Kotleciki mielone w sosie koperkowym

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2024-01-07

Dodany przez: helas

Kategoria: Mięsne

Roladki schabowe z parówką

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2024-01-05

Dodany przez: agnieszka13

Kategoria: Mięsne