Fileta kroimy w cienkie paski, oprószamy solą, skrapiamy sosem sojowym i podsmażamy na maśle.Rodzynki i morele zalewamy ciepłą wodą. Po 30 min. odsączamy i kroimy.Kiwi obieramy i kroimy w kostkę.Mandarynki obieramy, dzielimy na cząstki i każdą przekrawamy na pół. Ananasy osączamy, zalewę zachowujemy a owoce kroimy w kostkę.Wszystkie owoce dodajemy do podsmażonego mięsa i podlewamy zalewą z ananasa. Dusimy 15-20 min.Dodajemy mąkę wymieszaną z odrobiną wody. Mieszamy. Wlewamy śmietanę i doprawiamy do smaku solą, pieprzem,cukrem i sokiem z cytryny.Podajemy z ryżem.
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne