Przepis na Filet z kurczaka na słodko

Dodano przez:
Ile porcji:
3
Łączny czas przyrządzania:
30 min.
Czas przygotowania:
30 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1278
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Mięsne

Przepis została dodana w dniu: 06.08.2022
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2156 odwiedzających!
Smacznego!

Składniki

  • filet z kurczaka podwójny 1 szt
  • sos sojowy do smaku
  • kiwi 2 szt
  • ananasy 1 puszka
  • mandarynki 4 szt
  • suszone morele 8 szt
  • rodzynki 3 łyżki
  • słodka śmietana 100 ml
  • mąka 1 łyżka
  • masło 0,25 kostki
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • cukier do smaku
  • sok z cytryny 2 łyżki

Jak zrobić Filet z kurczaka na słodko?

Fileta kroimy w cienkie paski, oprószamy solą, skrapiamy sosem sojowym i podsmażamy na maśle.Rodzynki i morele zalewamy ciepłą wodą. Po 30 min. odsączamy i kroimy.Kiwi obieramy i kroimy w kostkę.Mandarynki obieramy, dzielimy na cząstki i każdą przekrawamy na pół. Ananasy osączamy, zalewę zachowujemy a owoce kroimy w kostkę.Wszystkie owoce dodajemy do podsmażonego mięsa i podlewamy zalewą z ananasa. Dusimy 15-20 min.Dodajemy mąkę wymieszaną z odrobiną wody. Mieszamy. Wlewamy śmietanę i doprawiamy do smaku solą, pieprzem,cukrem i sokiem z cytryny.Podajemy z ryżem.

Podobne przepisy

Mięso z sosem

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2022-06-26

Dodany przez: Natasza

Kategoria: Mięsne

Karkówka do ziemniaków

Ile porcji: 10

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2022-08-15

Dodany przez: mati

Kategoria: Mięsne

Mortadela z oczkiem na kanapce

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2011-09-14

Dodany przez: beatkaa153

Kategoria: Mięsne

Smażona karkówka Heli

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 17 min.

Data dodania: 2022-08-10

Dodany przez: mati

Kategoria: Mięsne

Pierś z kurczaka w galarecie

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2022-06-22

Dodany przez: wiechu

Kategoria: Mięsne

Kiełbasa biała gotowana

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-06-25

Dodany przez: ondrasz

Kategoria: Mięsne