Przepis na Faszerowane jajka

Dodano przez:
Ile porcji:
24
Łączny czas przyrządzania:
45 min.
Czas przygotowania:
45 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
14231
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Zimny bufet

Zdjęcia

Składniki

Jak zrobić Faszerowane jajka?

Jajka ugotować na twardo. Obrać ze skorupek. Przeciąć wzdłuż na połowę. Pieczarki umyć i pokroić w kostkę. Cebulę również pokroić w drobną kosteczkę. Pieczarki i cebulę usmażyć na patelni. Wyjąć żółtka , dodać majonez, pokrojony drobniutko szczypiorek, pieczarki i cebulę, doprawić solą i pieprzem. Wszystko razem wymieszać. Farsz nakładać do pustych miejsc w białkach. Na półmisek położyć liść sałaty i na tym układać faszerowane jajka. Wierzch ozdobić majonezem i kawałkami pomidorów.

Podobne przepisy

Galaretki drobiowe z warzywami

Ile porcji: 15

Czas przyrządzenia: 150 min.

Data dodania: 2023-01-01

Dodany przez: foczka-ks

Kategoria: Zimny bufet

Sniadanie z „głodną” parówką

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-10-08

Dodany przez: Ter-esa

Kategoria: Zimny bufet

Jajka sadzone ze szczypiorkiem

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-01-17

Dodany przez: grazynka

Kategoria: Zimny bufet

Kanapka z twarożkiem i kiełkami

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-06-16

Dodany przez: kaMisia13

Kategoria: Zimny bufet

Bułka wycieczkowa

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2023-06-05

Dodany przez: teressa444

Kategoria: Zimny bufet

Nóżki wieprzowe w galarecie

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 180 min.

Data dodania: 2023-09-11

Dodany przez: lewewelina23

Kategoria: Zimny bufet