Przepis na Faszerowane jajeczka

Dodano przez:
Ile porcji:
24
Łączny czas przyrządzania:
30 min.
Czas przygotowania:
30 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
2927
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Zimny bufet

Zdjęcia

Składniki

Jak zrobić Faszerowane jajeczka?

Jajka gotujemy na twardo. Pieczarki bardzo dokładnie oczyszczamy, ścieramy na tarce o dużych oczkach, następnie podsmażamy na oleju i odstawiamy do wystudzenia. Ugotowane i przestudzone jajka obieramy i przekrawamy wzdłuż na pół. Delikatnie wyjmujemy żółtka, żeby nie uszkodzić białek. Pieczarki i żółtka przepuszczamy przez maszynkę z drobnym sitkiem. Solimy oraz pieprzymy do smaku, dodajemy drobno posiekany koperek. Do masy dodajemy majonez i bardzo dokładnie wszystko mieszamy. Puste białka napełniamy masą. Na półmisku układamy liście sałaty, a na nich napełnione jajka, dekorujemy koperkiem.

Podobne przepisy

Kanapki z pastą tuńczykową

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-09-17

Dodany przez: emilia9n

Kategoria: Zimny bufet

Pikantne oliwki

Ile porcji: 24

Data dodania: 2023-08-29

Dodany przez: dorota20w

Kategoria: Zimny bufet

Owocowe witaminki

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2024-01-05

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Zimny bufet

Chleb opiekany w jajku

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-05-02

Dodany przez: madi356

Kategoria: Zimny bufet

Kanapki z pasztetem

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-03-07

Dodany przez: gigi3

Kategoria: Zimny bufet

Kolacyjny kotlet

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-10-11

Dodany przez: Ter-esa

Kategoria: Zimny bufet