Przepis na Fasola po bretońsku

Dodano przez:
Ile porcji:
6
Łączny czas przyrządzania:
120 min.
Czas przygotowania:
2 g
Data dodania:
Wyświetlenia:
3555
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Zupy

Zdjęcia

Składniki

Jak zrobić Fasola po bretońsku?

Fasolkę należy dokładnie umyć pod bieżącą wodą, następnie wrzucić do garnka i zalać wodą, wrzucić do niej przyprawy: ziele, liść, pieprz i trochę majeranku, następnie odrobinkę posolić. Cebulkę należy obrać i pokroić w kosteczkę, wrzucić do garnka. Gotować około 1 godziny. Kiełbaskę i boczek podsmażyć na patelni i dodać do fasoli po godzinie gotowania bez tłuszczu, następnie dodać część koncentratu pomidorowego i gotować do zmiękczenia się fasoli. Po ugotowaniu dodać resztę koncentratu. Teraz należy dodać majeranek, sól i pieprz. Fasolę należy zaprawić mąką rozmieszaną z wodą.

Podobne przepisy

Brszcz biały

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-12-23

Dodany przez: halina

Kategoria: Zupy

Barszcz Prałacki

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-09-03

Dodany przez: kaMisia13

Kategoria: Zupy

Botwinka

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-05-12

Dodany przez: madi356

Kategoria: Zupy

Zupa brukselkowa

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2022-09-22

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Zupy

Zupka z indykiem dla niemowlaka

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-08-12

Dodany przez: gosiakaminska

Kategoria: Zupy

Barszczyk czysty

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2023-07-12

Dodany przez: malinka

Kategoria: Zupy