Przepis na Fasola po bretońsku

Dodano przez:
Ile porcji:
6
Łączny czas przyrządzania:
120 min.
Czas przygotowania:
2 g
Data dodania:
Wyświetlenia:
3520
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Zupy

Zdjęcia

Składniki

Jak zrobić Fasola po bretońsku?

Fasolkę należy dokładnie umyć pod bieżącą wodą, następnie wrzucić do garnka i zalać wodą, wrzucić do niej przyprawy: ziele, liść, pieprz i trochę majeranku, następnie odrobinkę posolić. Cebulkę należy obrać i pokroić w kosteczkę, wrzucić do garnka. Gotować około 1 godziny. Kiełbaskę i boczek podsmażyć na patelni i dodać do fasoli po godzinie gotowania bez tłuszczu, następnie dodać część koncentratu pomidorowego i gotować do zmiękczenia się fasoli. Po ugotowaniu dodać resztę koncentratu. Teraz należy dodać majeranek, sól i pieprz. Fasolę należy zaprawić mąką rozmieszaną z wodą.

Podobne przepisy

Krupnik na kiełbasie

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2022-12-15

Dodany przez: ewas135

Kategoria: Zupy

Ryżanka

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-07-31

Dodany przez: malinka

Kategoria: Zupy

Rosół 'Rossini’

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-09-03

Dodany przez: kaMisia13

Kategoria: Zupy

Barszcz na kiełbaskach piprzowych

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-08-06

Dodany przez: gosiakaminska

Kategoria: Zupy

Letnia zupa warzywna

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 35 min.

Data dodania: 2022-11-24

Dodany przez: enia

Kategoria: Zupy

Zupa gulaszowa

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-07-14

Dodany przez: ewasylwia

Kategoria: Zupy