Mięso umyć i osuszyć. Odkroić zbędne kawałki tłuszczu, chrząstek, kości. Podzielić na kotlety lekko rozbić tłuczkiem, posolić i popieprzyć. Mięso mielone wymieszać z namoczoną w mleku i odciśniętą bułką, jajkiem, podsmażonymi pieczarkami z cebulą i przyprawami do smaku. Tak przygotowanym farszem posmarować kotlety i zwinąć w zgrabne roladki. Spiąć wykałaczką, lekko posolić. Zrumienić na patelni z każdej strony i przełożyć do naczynia żaroodpornego. Podlać winem, gorącą wodą przykryć pokrywą, wstawić na około 30 minut do piekarnika nagrzanego do 175 stopni. Sos wystarczy zagęścić i w razie potrzeby doprawić solą, pieprzem.
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne