Przepis na Drób z winogronami po argentyńsku

Dodano przez:
Ile porcji:
4
Data dodania:
Wyświetlenia:
1008
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Mięsne

Receptura została opublikowana w dniu: 16.07.2022
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2034 odwiedzających!
Na zdrowie!

Składniki

  • mięso z piersi kurczaka 60 dag
  • seler naciowy 1 łodyg
  • olej 3 lyzki
  • czerwone wino 1 szkl
  • pieprz 3 ziarna
  • cynamon kawałek
  • ciemne winogrona 25 dag
  • sproszkowany imbir
  • miód 1 łyżka
  • koper włoski
  • sól

Jak zrobić Drób z winogronami po argentyńsku?

Mięso natrzeć winem, obłożyć zmiażdżonym pieprzem i cynamonem oraz pokrojonymi w kawałki warzywami, wstawić do lodówki co najmniej na 3 godziny, potem wyjąć, osuszyć, zrumienić na oleju, posolić i dusić wraz z warzywami z zaprawy, podlewając winem. Gdy będzie miękkie, przetrzeć sos, dodać winogrona, zagotować, przyprawić imbirem i miodem. Podawać na zimno lub na gorąco z ryżem ugotowanym na sypko.

Podobne przepisy

Parówki nadziane serem i cebulą

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-12-08

Dodany przez: malina

Kategoria: Mięsne

Piersi z kurczaka na słodko z ananasem

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 35 min.

Data dodania: 2022-10-08

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Mięsne

Kotlety zapiekane z serem i brzoskwinią

Ile porcji: 7

Czas przyrządzenia: 50 min.

Data dodania: 2022-12-04

Dodany przez: CEZARY

Kategoria: Mięsne

Piersi z kurczaka z pieczarkami w środku

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-08-28

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Mięsne

Mielony z serem

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-07-18

Dodany przez: gosiakaminska

Kategoria: Mięsne

Mielone kotlety z wędzonym boczkiem

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2022-09-22

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Mięsne