Przepis na Domowe leczo

Dodano przez:
Ile porcji:
24
Łączny czas przyrządzania:
120 min.
Czas przygotowania:
2 g
Data dodania:
Wyświetlenia:
2272
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Mięsne

Danie obiadowe dosyć syte.

Receptura została dodana w dniu: 06.09.2010
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2735 osób!
Bon Appétit!

Zdjęcia

Składniki

  • pieczarki 3/4 kg
  • cebula 1 sztuka duża
  • kiełbasa ( np.zwyczajna) 0,5 kilo
  • papryka świeża 2 sztuki
  • cukinia 2 sztuki
  • pomidory 8 sztuk
  • sól szczypta
  • pieprz szczypta
  • zioła prowansalskie do smaku
  • olej 3 łyżki
  • woda 1 szklanka

Jak zrobić Domowe leczo?

Cebulkę kroimy w talarki, podsmażamy w dużym garnku na oleju, pieczarki po umyciu kroimy na ćwiartki, wrzucamy do garnka z cebulką. Dusimy pod przykryciem, dolewamy szklankę wody. Kiedy grzybki będą miękkie i puszczą wodę, dodajemy pokrojoną w kostkę kiełbaskę, następnie cukinię, paprykę (najlepiej w dwóch różnych kolorach). Wszystkie warzywa kroimy w kostkę. Gotujemy wszystko na wolnym ogniu ok 30 minut. Pomidory parzymy gorącą wodą i zdejmujemy skórkę. Następnie kroimy je na ćwiartki i wrzucamy do drugiego garnka. Gotujemy pomidory ok. 20 min. Gdy puszą sok dodajemy sól, pieprz i zioła prowansalskie. Wszystko mieszamy! po chwili wlewamy sos do garnka z warzywami i kiełbaską. I tak gotujemy razem jeszcze przez 10 minut.

Podobne przepisy

Pasztet litewski

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2022-07-16

Dodany przez: kaMisia13

Kategoria: Mięsne

Kawałki kurczaka z rękawa

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2022-07-28

Dodany przez: agnieszka13

Kategoria: Mięsne

Klops z jajkiem

Ile porcji: 20

Czas przyrządzenia: 70 min.

Data dodania: 2011-12-29

Dodany przez: CEZARY

Kategoria: Mięsne

Prawie Ciorba de perisoare

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2011-08-17

Dodany przez: bernika

Kategoria: Makarony

Schab z piekarnika

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2022-07-31

Dodany przez: Bocja

Kategoria: Mięsne

Ala’ burgery z serem

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 35 min.

Data dodania: 2012-02-29

Dodany przez: malina

Kategoria: Mięsne