Danie obiadowe dosyć syte.
Receptura została dodana w dniu: 06.09.2010
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2735 osób!
Bon Appétit!
Cebulkę kroimy w talarki, podsmażamy w dużym garnku na oleju, pieczarki po umyciu kroimy na ćwiartki, wrzucamy do garnka z cebulką. Dusimy pod przykryciem, dolewamy szklankę wody. Kiedy grzybki będą miękkie i puszczą wodę, dodajemy pokrojoną w kostkę kiełbaskę, następnie cukinię, paprykę (najlepiej w dwóch różnych kolorach). Wszystkie warzywa kroimy w kostkę. Gotujemy wszystko na wolnym ogniu ok 30 minut. Pomidory parzymy gorącą wodą i zdejmujemy skórkę. Następnie kroimy je na ćwiartki i wrzucamy do drugiego garnka. Gotujemy pomidory ok. 20 min. Gdy puszą sok dodajemy sól, pieprz i zioła prowansalskie. Wszystko mieszamy! po chwili wlewamy sos do garnka z warzywami i kiełbaską. I tak gotujemy razem jeszcze przez 10 minut.
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Makarony
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne