Przepis na Dip czosnkowo – orzechowy

Dodano przez:
Ile porcji:
24
Łączny czas przyrządzania:
15 min.
Czas przygotowania:
15 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1011
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Sosy

podajemy z np.panierowaną rybą i do chipsów.

Przepis została opublikowana w dniu: 11.02.2024
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2306 osób!
Na zdrowie!

Składniki

Jak zrobić Dip czosnkowo – orzechowy?

Chleb obieramy ze skórki i moczymy w wodzie, odciskamy i przepuszczamy przez maszynkę. Orzechy drobno siekamy. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, olej i sól do smaku. Wszystko dokładnie miksujemy na końcu doprawiamy octem po kropli często próbując. Jeśli sos jest zbyt gęsty dodajemy troszkę wody.

Podobne przepisy

Sos czekoladowy

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-05-14

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Sosy

Sos grzybowy

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-01-16

Dodany przez: ola

Kategoria: Sosy

Sos surówkowy

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2023-06-28

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Sosy

Zasmażka jasna

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-12-30

Dodany przez: Bocja

Kategoria: Sosy

Pomidorowo-paprykowy sos do pizzy

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-12-03

Dodany przez: goofy9

Kategoria: Sosy

Paprykowy sos

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-10-29

Dodany przez: Bulma

Kategoria: Sosy