Przepis na Czerwony sos pesto

Dodano przez:
Ile porcji:
6
Łączny czas przyrządzania:
10 min.
Czas przygotowania:
10 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1343
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Sosy

Składniki

Jak zrobić Czerwony sos pesto?

Pomidory (najlepiej w oliwie) delikatnie odsączyć i pokroić na kawałki. Ser zetrzeć na małych okach tarki. Orzechy włoskie podprażyć w piekarniku (10 minut w 180 stopniach).

Przełożyć pokrojone pomidory do pojemnika blendera, dodać koncentrat, ostudzone orzechy, szczyptę cukru, trochę oliwy i zmiksować. Przyprawić solą, pieprzem, dodać ser, resztę oliwy i zmiksować na gładka masę.

Podobne przepisy

Sos tzatziki

Ile porcji: 10

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2022-09-11

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Sosy

Sos szczawiowy

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-01-29

Dodany przez: zyzio

Kategoria: Sosy

Beszamel

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-05-09

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Sosy

Sos bananowy

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2023-05-03

Dodany przez: efka

Kategoria: Sosy

Pikantny sos borówkowy

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-05-26

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Sosy

Szybki sos

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2024-03-01

Dodany przez: Junior

Kategoria: Sosy