Słodka kolacja – taki mały grzeszek, ale za to jaki pyszny
Mąkę przesiać, dodać mąkę ziemniaczaną, proszek, zmiksować z jajkami. Wodą, mlekiem cukrem waniliowym. Odstawić na 30 min do odpoczęcia. Rozgrzać patelnię, posmarować masłem i porcjami wlewać ciasto i smażyć naleśniki. Stopić w kąpieli wodnej czekoladę ze śmietanką aż się zrobi czekoladowy sos. Wymieszać z likierem. Uprażyć płatki migdałowe. Naleśnik każdy posmarować czekoladowym sosem, posypać trochę płatkami, zwinąć w ciasny rulon, posypać cukrem pudrem i kakao. Można podać z lodami czekoladowymi i posypać płatkami migdałowymi uprażonymi
Kategoria: Desery
Kategoria: Desery
Kategoria: Desery
Kategoria: Desery
Kategoria: Desery
Kategoria: Desery