Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, dodajemy do mleka, wsypujemy kakao i zagotowujemy ciągle mieszając. Czekoladowe mleko studzimy, dodajemy cukier puder, mąkę, rozpuszczone masło, wbijamy dwa jaja, wsypujemy sól i dokładnie mieszamy. Odstawiamy ciasto pod przykryciem na dwie godziny. Po tym czasie smażymy naleśniki na rozgrzanym na patelni oleju.
Przygotowujemy nadzienie:
Budyń gotujemy w podanej ilości mleka według przepisu na opakowaniu. Dodajemy cukier i studzimy. Budyń mieszamy z serem waniliowym na jednolitą masę. Obieramy banany, kroimy wzdłuż na połówki lub ćwiartki i skrapiamy sokiem wyciśniętym z cytryny. Placki naleśnikowe smarujemy kremem, kładziemy na nie banany i zawijamy w rulony.
Podawać od razu po przygotowaniu.
Kategoria: Desery
Kategoria: Desery
Kategoria: Desery
Kategoria: Desery
Kategoria: Desery
Kategoria: Desery