Ciasto to jest tak naprawdę smaczne po 2 dniach od upieczenia .
A przepis zamieściłam na kilku innych portalach kulinarnych.
Receptura została dodana w dniu: 17.07.2022
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2699 osób!
Bon Appétit!
Masło utrzeć z miodem na puszystą masę. Pojedynczo wbijać jaja, masę dobrze ucierając. Na końcu dodać cynamon, cukier waniliowy – ubijać jeszcze przez chwilę. Sodę rozmieszać w mleku lub kefirze. Mieszając, wlać powoli do masy. Wsypać mąkę i proszek, mieszać aż ciasto będzie jednolite. Ciasto przelać do podłużnej formy, wysmarowanej tłuszczem i wysypanej mąką. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec około godziny w temperaturze 180 stopni c. Wystudzić w formie. Wyjąć z foremki, przepołowić je wzdłuż, na 3 części, przełożyć kremem lub dżemem morelowym.
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta