Cielęcinę natrzeć ząbkiem czosnku roztartym z solą i częścią rozkruszonego rozmarynu. Pozostałe ząbki czosnku pokroić na plasterki. Ponacinać mięso i w każde nacięcie włożyć po dwie igiełki rozmarynu i po plasterku czosnku. Następnie owinąć folią i na noc włożyć do lodówki. Zamarynowaną cielęcinę przełożyć do brytfanny, podlać winem, przykryć folią aluminiową, wstawić do piekarnika nagrzanego do 160°c i piec 2-2, 5 godz. W tym czasie osączonego tuńczyka zmiksować z czosnkiem, kaparami, papryką oraz ze stopniowo dolewaną oliwą i sokiem z cytryny. Gładką masę starannie wymieszać z majonezem i musztardą, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Upieczoną i wystudzoną cielęcinę pokroić w cienkie plastry, ułożyć na półmisku, przykryć sosem tuńczykowym.
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Makarony