Receptura została opublikowana w dniu: 21.07.2022
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2642 odwiedzających!
Bon Appétit!
Mąkę wymieszać z miękkim masłem, proszkiem do pieczenia, cukrem, żółtkami i aromatem, wyrobić ciasto. Ciasto podzielić na dwie części i upiec z niego dwa placki na oddzielnych blachach. Jabłka umyć, obrać i zetrzeć na jarzynówce. Poddusić je z 1/2 szklanki cukru. Gdy nadzienie przestygnie wyłożyć je na jeden z placków, przykryć drugim, odstawić na 3-4 godz. Aby ciasto ładnie się skleiło. Mleko zagotować, zdjąć z ognia, dodać posiekane orzechy włoskie, pozostały cukier i masło, dokładnie wymieszać. Masę odstawić na 4 godziny. Po tym czasie rozsmarować ją na wierzchu drugiego placka i polać polewą czekoladową.
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta